Kontakt: info@runezzaz.se

Undvik de illegala spelautomaterna

Att spela på illegala spelautomater runt om på landets alla krogar och caféer leder till att många ägare uppmuntrar till spelande på automater som saknar tillstånd. Detta i sin tur leder till att många polisanmälningar görs, men som tyvärr i de flesta fall inte bidrar till att någon blir dömd för brott.

Många spelar på spelautomater både när det gäller fysiskt och på nätet, som till exempel på http://www.slotssidan.com/. Det man bör vara uppmärksam på är att dubbelkolla om automater
na är godkända och har tillstånd. Det finns tyvärr väldigt många spelautomater, på bland annat krogar runt om i landet, som saknar tillståndet. Dock så är det många anmälningar som kommer in mot dessa, men som tyvärr inte går vidare till en dom.

Som man skriver om på Sverige Radio var 130 polisanmälningar mot illegala spelautomater som Lotteriinspektionen gjorda mot caféer, restauranger och gatukök året 2014/2015, där endast tio stycken ledde till domar. Dock så lades en hel fjärdedel av förundersökningarna ner vilket enligt polisen beror på för långa handläggningstider.

Polisen beskriver även dessa typer av ärenden som tråkiga och komplicerade vilket gör att dem inte blir klara då det även råder resursbrist. Man kan därmed tyda att dessa typer av brott är ganska riskfritt och leder till att kriminaliteten tyvärr kan fortsätta ganska smidigt. Därför gäller det att man är uppmärksam som spelare och inte uppmuntrar till att fler spelautomater ska kunna brukas illegalt.

Undvik att bli beroende

Det viktiga när man håller på med spel är att vara försiktig och inte låta spelandet ta över vardagen. Det är många som tyvärr blir spelberoende utan att man ens hunnit reagera och har sedan svårt att ta sig ur det. På Vårdguiden skriver man mer om symtomen för spelberoende och hur man ska göra för att få eventuell hjälp.

Symtom på spelberoende:

  • man kan inte släppa tankarna från spelvärlden.
  • man har misslyckats sluta många gånger även om man har försökt
  • man återvänder till spelvärlden när man har förlorat pengar
  • man ljuger för att dölja hur mycket man faktiskt spelar
  • man blir nedstämd och rastlös om man inte får spela

Om känner igen dig i något av dessa symtom är det hög tid att försöka söka hjälp för att inte låta beroendet förstöra för både familj, vänner och kollegor.